10 Ekim 2011 Pazartesi

İkinci gebelik halleri :))

Herkese iyi dilekleri için bir kez daha teşekkür ederim. "Maşallah"larınız çok kıymetli, darısı isteyen herkesin başına :) ... gibi geleneksel bir girişin ardından gebelik hallerini anlatacağım biraz. Çünkü bence çocuğu olan her kadın hayatında en az bir kez daha "bebek sahibi" olmayı aklından geçirir. İdeal yaşı düşünür, kendini, bedenini, eşini düşünür... Zorlukları devrilir zihnine, sonra emzirme, sonra geceler, gündüzler... Bakalım beraber göreceğiz :))

Öncelikle ikinci gebelikte ööle ayağımı uzatayım, elime alayım kitabımı, kocam da kafeinsiz kahvemi getirsin durumu yok :) Kendiniz dahil hamile olduğunuzu unutuyorsunuz. Bu sefer daha bir yaşam olayı gibi projeden çok. Çünkü zaman yok, enerji yok, gündemde 2 yaş 5 aylık biri daha var :))

Ağrı-sızılar var. Rahim ve karın kaslarının gevşekliğinden dolayı -bugün dr daha ayrıntılı anlattı aslında ama özetle bu nedenden- ağrılar daha belirgin.

Geçen sefer "ay hadi karnım çıksın artık" diye belimi geriye atıp yürürken, şimdi beni gören insanların zihninde "hamile mi acaba?" sorusu gelecek kadar çıktı bile göbek. Artık bu doğumdan sonra eski halime ne zaman dönerim, bilinmez:))

Garip bir suçluluk duygusu var. Öyle günlük tutayım, 3 ceviz yiyeyim, süt içeyim de pek yok... Bu da suçluluk duymanıza sebep oluyor...

Ama işte çok güzel yine :) Mucizeye bir kez daha tanık olmanın ayrıcalığı var. Biraz rahatlık var :)
"İki çocuklu anne" olmak üzere annenin hafiften tırstığı anlar da var... :))

6 yorum:

  1. hiç merak etmeyin yavaş da olsa gidiyor kilolar. 23 kilo!!! almış biri olarak 13 ay sonunda en minicik pantolonuma girebildim :D

    YanıtlaSil
  2. karşıdan izlemesi keyifli :))) ben almayayım ama seyretmelere de doyamayacağım biliyorum:)
    tekrar tebrikler
    yeliz

    YanıtlaSil
  3. Çok sevindim,hayırlara sağlıkla inşallah.İlk göz ağrım 4 yaşında,kızım 4 aylık. İkinci hamilelik kolay,ikinci çocuk kolay,içini ferah tut.. İkinci kuzu geldiğinde abisi 3 yaşında olacak,3 yaş bal yaş lokum yaş::)

    YanıtlaSil
  4. Tadını doyasıya çıkarırsınız umarım 2.ci gebeliğinizin.Benim 2.ci gebelikle ilgili çok güzel hayallerim vardı lakin hem zamanlama olarak tahminimden önce hemde ikiz oluşu nedeniyle kabus gibi geçti 9 ay.Şimdi düşündükçe içim acıyor.
    Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...

    YanıtlaSil
  5. Hic tirsma, inan sen anlamadan hem ruhun, hem vucudun, hem de tum ailen ve arkafaslarin bir anda adapte oluveriyorlar olaya. Sen keyfini cikar her aninin, zaman cok hizli geciveriyor.

    YanıtlaSil
  6. Erkipek umut verdin içime :)
    Yeliz, yok öyle karşıdan izlemek yorumsuz bırakma :)
    Şenay, ne iyi geldi yorumunu okumak bilemezsin..
    Yaruze, sağol amin :))
    Dağlar kızı, ne tatlısın, Tarçın'la Zeytin'i öper öper koklarım :)
    Blog sahibesi :)

    YanıtlaSil