9 Nisan 2010 Cuma

Can neler yapıyor? Anne ne alemde?


Bu yazının konusu başlıkta mevcut. Anne iki ara buldu, bloğu yazıyor, çoktandır yazamıyor, olsun okuyor, yazmayı umuyor daha çok..

Hayat hızla akıyor, Can 11.ayının içinde..Anne bu ara hep "Geçen sene bu zamanlar.." diye cümleler kuruyor. Komik ama doğuma gider gibi doğumgününe geri saymaya başladı.

Can'ım bambaşka oldu.. Kikirdiyor benimle, evde BabaCan'ın kucağında kovalamaca oynarken katılıyor gülmekten, koltuk aralarına attığımız nesneleri buluyor, kendi kendine oyun oynuyor, değişik sesler çıkarıyor.. Sürekli gezinmek istiyor, ellerinden tutunca hızlı hızlı yürümeye çalışıyor. Veeeeee 11.ayda emeklemeyi keşfetmiş bulunmaktayız.

İşin komiği emekleme ile kendini ittirme / asker tarzı sürünme gibi yöntemlerle her istediğine ulaşıyor :) Geçen gece de ilk defa yüzü koyun uyudu. Çok şaşırdık.. Sanki bedeni başka bir levela geçti, kendi vücuduna daha hakim artık..

Banyoda oturtmak ve uyutmak imkansızlaştı. Sürekli ayakta dikilme modunda, gece yatırmalar bazen 45 dakikayı buluyor. Lamba, saat gibi nesnelere işaret ediyor, eliyle gösteriyor :)

Gece uykular kah deliksiz kah elek modunda devam ediyor.. Yemek de öyle, bazen hemen yiyor yemeğini, bazenn uzuyoorr.. Oyun yapmayalım diyoruz yedirirken ama yapıyoruz bazen.. Söz konusu ekmekse her daim yiyoruz:))


Başkaaaa... sarılıyor, kafasını yaslıyor, muhteşem bakıyor gözlerimin içine, dedesine ve babasına bakıp "baba" "dede" diyor :))

İlk bisikletine binmeye çalışıyor kendini ittire ittire :)

Anne ise yoğun, biraz yorgun, aralıksız yuvarlanıyor.. Haftaya gidiyor, 3 gün yok..

2 yorum:

  1. Güleç yüzlü Can kuzusu,söyle annene daha sık yazsın seni ,kocaman adam olmuşsun bak...öpücükler

    YanıtlaSil
  2. Maşallah kuzuya..Bizimki de aynı böyle 9 aya girmek üzereyiz ve yemek düzeni hala düzgün değil..Ekmek her zaman en sevdiği..Uyku desek zaten son blog yazımın konusu..:))Kısacası hepsi aynı durumda gibi..

    YanıtlaSil