4 Ocak 2010 Pazartesi

Yeni yılda yeni bir keşif: Kartal organik ürünler pazarı

Aslında Şişli'dekine gitmeyi aylardır istiyordum. Ama cumartesi iş günüm olduğu için bir türlü denk getiremedik. Kartal'da bir organik ürün pazarı açılacağı kulağımda kalmış. Allah'tan pazar günü açmışlar cumartesi yerine organik pazarı, biz de yağmur mağmur dinlemedik gittik.




Hemen Kartal meydanda, sahilden dönünce solda kalıyor. Altında otopark var. Ama giriş çıkışı aynı yerden vermişler, pek Türk işi idi otopark. Haftaya oraya koymamaya karar verdik.

Çok stand yok henüz, ama belli ki ilerleyen haftalarda daha da şenlikli bir yer olacak. Bebek havuçlar aldım çok güzel, kereviz, patates, pırasa, hatta kara lahana bile aldık. Akşam da bir heyecan haftalık menü hazırladım, bakıcı ablamıza verdim. Yeni bir de kitap sipariş ettim: Miniklerin yemek keyfi. Bakalım içinde güzel tarifler olacak mı?

Kerevizi Cankuş taşıdı :) Poşetten gözüken de organik pekmezimizin kavanozu. Bugün yoğurda kattık biraz, bayıldı :)



Bu arada, yeni yılda başka bir yenilik: www.adim-adim.com. Sipariş verdik, ilk kitabımız geldi. Bakalım pratikte nasıl olacak.. Bir diğeri ise www.anneysen.com. Anneler var, uzmanlar var, forumlar var.. Bakalım, deneyelim, görelim yeni yılda...


Yakınımın ameliyatı iyi geçti, yoğun bakımdan çıktı, dualar ve iyi dilekler için binlerce teşekkür. Allah hepimize önce iyi can sağlığı versin..

6 yorum:

  1. Böyle uzun saplı kerevizlere bayılıyorum,bir de o bebek havuçlara.Ben pazara gidemiyorum ama www.egesebzeleri.com dan sipariş veriyorum çok memlunum.Canikonun elindekiler ileride kereviz değil çiçek buketi olacak annesi :) Çok sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Aaaa Seren hiç bilmiyordum burayı, hemen bakacağım..Kerevizler süper valla, saplarını ayırıp cam kavanoza doldurdum ne yapacaksam :)

    YanıtlaSil
  3. Kiraz, öbür postta kaldı yorumun ama, bir pazar buluşalım o zaman :)

    YanıtlaSil
  4. o kereviz saplarını güzelce yıka,minik minik doğra sonracığıma biraz soğan havuç ve pirinçle ,birazda domates rendesi ekleyerek zeytinyağlı pişir..süzme yoğurdu da yerken üzerine ekledin mi...hımmm tadından yenmez :)

    YanıtlaSil
  5. Maşallah yavrukuşuna anneciğiyle alışverişte yaparmış:) kerevizi çiçek gibi taşıyor.. Ben de en kısa zamanda gitmelim Kartala zira Seren'in tarfini hemen uygulamak lazım. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  6. Ballı cimcime, hoşgeldiniz bloğumuza :) evet tarifi ben de deneyeceğim en kısa zamanda...

    YanıtlaSil