25 Eylül 2009 Cuma

Anneler için ihtiyaç listesi

Hani hamileyken hele hele son aylarda hepimizin elinde listeler olur. "Bebek arabası ne marka almak lazım?", "Hangi bez daha iyidir?", "Pişik kremi 3 kutu mu alsam?" ya da "8 tane tulum yeter mi?" gibi sorulardan karşılık bulan listelerin üstünü çizdikçe rahatlarız.

Halbuki internette artık excel sheetler olarak dahi yer alan "Bebek ihtiyaç listesi"ne ek olarak bir de "Anne ihtiyaç listesi" olmalı. Önü düğmeli gecelikler veya emzirme sütyenlerinden bahsetmiyorum ama, başka bir liste bu...

Bence "Anne ihtiyaç listesi"'nde yer alması gerekenler:

1.Hoşgörü ve sabır: İlk aylarda bol miktarda lazım ikisinden de.

2.Sosyal destek sistemi: Anne olur, abla olur, koca olur. Hepsi bir arada daha iyi olur.

3.Bedenle barışıklık: Bundan uzuuun süre için stoklamak lazım. Nitekim herkesin dilindeki "E canım 9 ayda aldın kiloları, 9 ayda verirsin" cümlesinden ümit bulan hiçbir anne görmedim.

4.Moral: Her anlamda lazım, koli koli alalım. Emzirmeye alışma, uykusuzluğa alışma, yeni düzeni kabullenmede çok gerekli.

5.Kendine ayıracağın 30 dakika: Bu 30 dakikalardan da her güne bir adet bile yeterli. İster yat, ister gözlerini kapa, ister oje sür, ama 30 dakikanı önceden dolabına yerleştir.

6."Amaaan bu da böyle olsun"culuk: Mükemmel olmaya ant içmiş anneler bu ürünü almayabilirler. Ben aldım kullanıyorum, çok memnunum:)

Daha uzayacak liste ama Can uyandı şimdi, siz bunları temin edin, nitekim bu listeye herkesin birşeyler ekleyeceğine eminim :)

2 yorum:

  1. Hımmm şimdilik benim listede hakikaten bez, emzik, biberon, tulum, ağız havlusu gibi şeyler var. (Şükür ilk etaptakiler tamamlandı:)
    Bakalım hayırlısıyla diğerlerini yaşayarak öğrenmeye çok az kaldı. Şimdiden temin edelim, hazır bulundaralım en iyisi:)

    YanıtlaSil
  2. Dağlar kızı, insan hiç tamamlanmayacak sanıyor o listeyi! Çok heyecanlı, sağlıkla kucağına almanı diliyoruz içtenlikle :)

    YanıtlaSil