1 Şubat 2011 Salı

Hayatın Referans Noktası Olarak Anne

Bu sabah annem işe geç kalmak üzere olduğu için, biraz da kar yağdığından endişelendiği için olsa gerek, benim elimde oynadığım araba anahtarını aldı. Pek de kibarca almadı. Demek ki birisi birşey vermek istemezse zorla elinden çekebilirmişim....

Akşam yemeklerimizi yerken dikkatim dağılınca sıkılıyorum. Ya daaa sıkılınca dikkatim dağılıyor. O zaman sofrada kendime eğlence arıyorum. Bazen anlıyor annem. Bazen mamaları yere atmıyoruz diyor. Demek ki "bazen" atabilirim, "bazen" atamam. Peki hangisi ne zaman?

Annem işten gelince hep kapıyı çalıyor. Anahtarı varsa bile. Çünkü ben zil sesine çığlık atıp koşarak gidiyorum, kapıyı açıyorum. Annem nasıl mutlu oluyor, ben de tabii. Demek ki, annem gitse bile geri geliyor, beni gördüğüne çok mutlu oluyor...

Annem geceleri beni uyuturken bana masal uyduruyor. Sonra kendi kendine "ay bu çok saçma oldu" diyor. Demek ki masallar saçma olamaz, halbuki ben çok eğleniyorum...

Gülüyoruz beraber. Annem bazen benimle aynı boyda oluyor yere eğilip. O zaman gözlerine bakabiliyorum, en içten o zaman gülüyorum. Demek ki annem "benimle aynı boyda olabiliyor" bazen diyorum..

Babam anneme sarılıyor işe giderken, "hayırlı işler, güle güle" diyor annem. Babam da "sağol" diyor. Demek ki ayrılık o kadar da kötü birşey değil...

Bazen kızıyor annem bir şeylere, bana mesela.Ben de ağlıyorum o prizi ellememe izin vermeyince. Sonra kucağına alıyor, sarılıyor, "anladım ben seni diyor, prizleri merak ediyorsun". Bir garip oluyorum o zaman.Demek ki ağlamak dünyanın sonu değil, annen bazı şeylere izin vermese de kucağına alıyor, hala annen, korkacak birşey yok..

En çok da şunu seviyorum. Annem beni görünce hep öpücük atardı uzaktan. Keyfim yerindeyse, ama annem tam yanımda değilse, yine de görebiliyorsam onu, el sallayıp öpücük yolluyorum. Demek ki annem uzakta da olsa kalbi benimle diyorum..

İmza:Romantik 20.5 aylık Can

6 yorum:

  1. çok güzel yazmışsın yine:) umarım gerçekten öyle diyorlardır, öyle diyorlar değil mi? ağlatınca kucağıma alıp sevdiğimde bana kızsa da biliyor değil mi onu sevdiğimi? romantik cüceyi öptüm:)

    YanıtlaSil
  2. Ben bu romantik Can'ı sım sıkı sarılır öperim. Ne güzel anlatmışsınız:) Ben de kapıyı anahtarla açmam, zile basarım daha eğlenceli:))

    YanıtlaSil
  3. Can, canım benim, çok tatlısın. Umarım yavrularımız gerçekten böyle düşünüyordur. Ne kadar da meşakkatli ve zevkli bir şey annelik:)

    YanıtlaSil
  4. Dağlar kızı, ben de umuyorum böyle düşündüklerini :)

    YanıtlaSil
  5. Diyorlardır Yeliz'cim, sen merak etme :)

    YanıtlaSil
  6. Fadiş, sağol, Can da seni öptü; muck! :)

    YanıtlaSil