21 Eylül 2010 Salı

Salıver gitsin..



Soruları diyorum salıver gitsin..

Sağlıklıysan hazinenin başına 1 koy demişler. Evin varsa bir sıfır ekle. Etti hazinen 10 birim. Araban varsa bir sıfır daha ekle. Plazman, alışverişte harcayacak paran, yazlığın varsa ekle sıfırları. Etti mi sana 1.000.000 liralık hazine?

Kaldır şimdi başındaki 1'i. Gripsen, miden ağrıyorsa, Allah korusun daha ciddi bi hastalığın varsa neye yarar ardındaki sıfırlar? Zengin sayılır mısın o sıfırlarla hala?

Neden diyorum bunları, sağlıklı olmaya şükretmeyi unutmayayım diye...

Gel gör ki uzaya salıvereceğim sorular da şöyle sıralanıyor. Buyrunuz bakınız, uzay boşluğuna kaçmış uçurtma misali yakalarsanız bir zahmet geri yollarsınız:))

1.Şimdi Can kuzu kendi kendine biraz biraz kaşık ve çatal kullanarak yemek yiyebiliyor. BabaCan'ın deyimi ile verim düşük tabii. Ben "ben besleyeyim iyi beslensin" ile "kendi yesin" arasında kaldım. Ne yapsak?

2.Çünkü kilo alımı eskiye oranla azaldı. Biliyoruz ki bir yaştan sonra iştah azalıyor vs vs ama ne bileyim kilosuna ne zaman takılmak lazım acaba?

3.Bu durumda yemek mevzundan devam edersek, sanki dön dolaş aynı yemekleri veriyorum gibi geliyor. Biraz suçlu hissediyorum kendimi. Mesela bu bir sorun mudur?

4.Gece uyanınca "Düüüttt" diye uyanıyor:) Su vs ile bazen oyalanıyor. Bazen yemiyor, illa süt istiyor. Vermek geliyor içimden ama vermesek mi?

5.4 üstte 4 altta, 2 azı, 2 köpek geldi. Sırada kim var?:)

Şimdilik bu kadar:) Geri geleceğim...

NOT: Resim yazı ile alakasız olup, ben çektiğim için bu yazıya eklenmiştir :)) Yer de anneanne ve dedemizin bahçesi.

4 yorum:

  1. Aynı endişeleri ben de yaşadım. Kendi yediğinde verimi düşük oluyor evet, ben yedireyim o da kaşık sallasın yapıyoruz biz, yavaş yavaş daha verimli yemek yemeği öğrendi.
    Dön dolaş aynı yemekler oluyor sahiden ama ara öğünlerde çeşitliliği arttırabilirsiniz. Muz, havuç şu sıralar dişleri de çıktığına göre hafif sert meyveler hoşuna gider. Bol yoğurt veriyorum ama eskisinden daha az süt içiyor mesela ben hala saat 24 te gece sütünü veriyorum uykusunda. Zaten bir yaşından sonra daha yavaş kilo alıyorlar. Annelik demek sık sık suçluluk hissetmek demek öyle değil mi? Size kolay gelsin, Can'ı benim için öpün. Tatlı yumurcağı takipteyim.

    YanıtlaSil
  2. Fadiş, evet bugün mesela kuskusu bayağı yedi kendi kendine :)
    Bugün denedim havucu sayende :), yedi gerçekten :)
    Can'ı öptüm bile, takipte olmanız ne güzeeeel :)

    YanıtlaSil
  3. peki direkt kendi menünüzden yese? biz ancak kızartma filan yiceksek ya da patlıcan, arcaya başka yemek pişiyor. ama arca pisboğaz bakma sen ona, seni bile yer:P

    YanıtlaSil
  4. Ya Yeliz bu konuda senden istek şarkıda bulunacağım :) Valla bir ara mail atıp bu dönemlerdeki menünü isteyeceğim:)

    YanıtlaSil