13 Mart 2010 Cumartesi

Bir diş buğdayı fotoromanı

Efendim bizim dişler salyalanmaya 3.ayda başladı. Okuyanlar bilir hatta doktorumuz erken mi gelecek acaba demişti. Neyse, o salyalar bize bayağı bir önlük eskitti, ilk dişimiz 7. ayda geldi. 2 hafta içinde de alttan ikinci. Bir ay sonra da üst ikiler geldi. Bence şu anda 5. de geldi ama bunlar kadar kolay fark edilmiyor. Çok garip geliyor düşününce.. O dişler oradaydı zaten, zamanı gelince, Can hazır olunca geldiler. Tüm bebek/çocuk gelişimi de öyle sanki, Can hazır olunca kendiliğinden oluveriyor herşey.

Neyse, hay huydan vakit bulup diş buğdayımızı anca geçen pazar yaptık. Tüm sevdiklerimiz yanımızdaydı. Caniko anneannesi diş buğdayını hazırlarken babaannesi ile kitap okudu. Bakınız hedefimiz en az Harvard, Oxford -ki bu yüzden baklavalı kazak giydirip saçları yapıştırdık :)) (Şaka gibiydi, akşam yıkadık yatırdık, saçlar böyle cidden öğrenci modunda uyandı sabah)



Diş buğdayında esas olay çocuğun ileride yapacağı mesleği seçeceği sembolleri önüne koyup, "Hadi çocuğum" diye beklemek aslında. Ama bir de işin cidden buğday kısmı varmış. Anneannemiz buğdayları haşlamış getirdi, üstüne toz şeker, kuru üzüm, kuru kayısı, ceviz fındık koyduk. Bazılarının içine de para koyduk :) Parayı bulan bebeğe hediye alıyor, biri babamıza çıktı :))



Nesne toplama konusunda oldukça çeşitli davrandık :) tıp için ateş ölçer (Dijital ama?), kitap (Bakınız annenin 8 kere başlayıp bitiremediği bir Orhan Pamuk), sanat için Nuri İyem kitabı, müzik için bagetler, yelkenci olursa diye deniz yıldızı (yelken bulamadık), pilot olursa diye uçak, mesleği bileğine altın bilezik olsun diye bilezik, anahtarla kapıları açsın diye anahtar ve para.. Dolmuş şoförü ve öğretmen seçenekleri çok tartışıldı ama ekledik yine de :))



Can önce bagetleri aldı, ardından anahtar, en son da para. Türkçe anlamı: Müziği meslek edinecek, tüm kapıları açacak, işinden bol para kazanacak. Bir nevi Arif Mardin..



Uydurukçu anne ise iş başındaydı. Günün hatırası olsun diye düşündü durdu. En sonunda gitti tuzluk aldı, içine Can resimleri yapıştırdı, dişleri sağlam olsun diye kuru yemiş doldurdu, nazar boncuğu ile süsledi :)) Herkese verdi, güzel oldu, anı oldu..



Bu benim favorim, aşçı başı içinde şaşkın Can :)



Bu da annenin yaptığı tiramisu denemesi, hadi bakalım iki aya kadar da doğumgünü pastası yapacağız :))

5 yorum:

  1. Güzel dişleri hayırlı olsun Can'a ..
    Bu diş buğdayı olayına bir kez katılmıştım.. Orada bebeğe zorla seçim yaptırmışlardı,siz de gayet demokratik olmuş seçim hakkı tebrik ederim..:))
    Darısı güzel bir doğum günü partisine..

    YanıtlaSil
  2. Ah ben senin o kolejli hallerini yerim Can kuzusu...Bu arada meslek seçimleri için sıralaman bana şu malum reklamı hatırlattı,hani annenin oğlunu anlattığı obua çalarken koşuyor var ya :)inci gibi sağlıklı dişler diliyoruz

    YanıtlaSil
  3. Hehe sağol Seren :) Sorma şimdi bana da öyle geldi, biraz beklenti yüklemişiz sanki :))

    YanıtlaSil
  4. Hande, çok teşekkür ederiz :) Evet seçim demokratik bir ortamda gerçekleşti ama devamı nasıl olacak bakalım :)

    YanıtlaSil
  5. Tuzluk fikri süper olmuş valla. İzninle kopya çekeceğim sanırım zamanımız gelince -ki yakındır-

    YanıtlaSil