19 Şubat 2010 Cuma

9 ay karnımda 9. ay dünyada

Can karnımda 39 hafta kaldı. Dile kolay otuuzzdokuuzzz hafta! Sor, şimdiye kadar 39 hafta bu kadar mutlu olduğun ne yaptın?

Karnımdaki 9 aylık yolculuğun ardından şimdi dünya üzerindeki 9 ay da doldu.. Bu 9 ay başka bir şeymiş. Her sabah yeni bi beceri ile uyanıyor. Bir gün baba diyor, bir gün poposunu sallaya sallaya "Ho ho ho hover" şarkısına eşlik ediyor, bir gün elleriyle brokoli çiçeklerini yiyor. Büyüyor işte adam akıllı..

Bugün gittik kontrolümüze, iyiyiz, boy, kilo gıcırında. Artık zaten doktora giderken soru bile olmuyor kafamda. Ben mi alışıyorum anneliğe yoksa cidden kolaylaşıyor mu büyüyünce bilemedim. Nazar değmesin, uykularımız da iyi gidiyor.

Buraya yazacaktım sıra sıra neler yediğimizi ama yiyoruz genelde herşeyi. Artık tatları ayırması için öğlen yemeklerinde ayırıyorum karışımları. Bulamaç vermiyorum uzun zamandır. Bir de her öğün mutlaka eline veya önünde tabağına koyuyorum yiyeceklerini, seve seve deniyor..

Başka şeyler düşünüyorum bu ara.. Daha çok iletişim, sosyallik vermek, dünya görüşü kazandırmak adına. Mesela arabanın penceresinden yediğinin kağıdını atmaması gerektiğini öğreteceğiz de atanlara karşı neler hissedecek? Ahlaki değerleri nasıl vereceğim?

Bu fotoğrafları ben çektim, dedemizden geliyor fotoğraf çekme sevdası.. Bu fotoğraflara bakınca işte düşündüm bütün bunları... "Çocuk" yetiştirmekten "İnsan" yetiştirmeye giden yol ne de uzunmuş...





6 yorum:

  1. Can torun yiyoda Annesi neden yemiyo..?
    Bal ı yedinmi

    Kitap okumayı sevdir ....

    zaten arkası gelir..

    DİN-MÜZİK-UYKU-KAHKAHA

    hadi bakiiim göreyim seni

    YanıtlaSil
  2. Bizi görüp örnek alacak... İçin rahat olsun komşu:) O zamanlar gelince dersimizi açar öğreniriz.

    YanıtlaSil
  3. Sorma bende bir sürü kitaplar aldım ama nasıl olacak bilmiyorum.Örneğin salondaki çiçekleri ellememesi gerektiğini öğretmeye çalışıyorum.Hayır mı desem cici ellenmez mi al sana ikilem...

    YanıtlaSil
  4. Dedemiz çok tatlısın seni çok seviyoruz:)
    Özgür, evet daha var nasılsa diye rahatlatıyorum ben de kendimi :))
    Sinem, ben ikisini de yapıyorum valla :) Hem cici diye sevdiriyorum, koparmaya giriştiğinde de ı-ıh diyorum. Artık ı-ıh deyince bana bakıp gülmeye başladı Can Can :)

    YanıtlaSil
  5. Özgüranne'ye katılıyorum. Ondan önce kendimizi eğitiyoruz. Biz küfür etmeyi bırakmak zorunda kaldık mesela :)

    YanıtlaSil
  6. O zamanlar gelince kapını çalacağız Damla :))

    YanıtlaSil