22 Aralık 2009 Salı

Sormadan edemedim: Gece emziriyor musunuz?



Aslında nurturia'ya da soracağım ama önce bloğumuzda soralım dedim.
Yavrunuz uyandığında gece emziriyor musunuz?

Bu konu için iki yaklaşım var şimdiye kadar gördüğüm.
1.Bir yaş bitene kadar emzir, bir yaştan sonra kes.
2.Tabii ki emzirme, -ki seni ve memeyi uykuya dalmak için tekrar kullanmasın, dalmayı kendi kendine öğrensin.

İçgüdüm: Emzir...
Mantığım: Emzirme..
Duygularım: Emzir...
Bilgim: Emzirme..

??

8 yorum:

  1. Ben gece uyanınca emzirmiyorum. Ama daha önceleri emzirdiğim de oldu. Tecrübem şudur. Uyuyacağı varsa emzirmesen de uyuyor. Uyuyacağı yoksa emzirsen de uyumuyor:)

    YanıtlaSil
  2. Akşam 8 gibi gece tahılını yedirip yatırıyorum.Gece 4-5 arası acıkıp uyanıyor.Acıktığında uyanmasından belli oluyor zaten.Gece 1 kere emzirip hemen yatırıyorum.Memede uyutmuyorum ki meme arasın,yatağında geri dalıyor kendi kendine.Bu saatler dışında uyanırsada emzirmiyorum.
    Bu arada Can'la Deren'i buluşturalım artık :)

    YanıtlaSil
  3. Emziriyorum , ama bizde aşırı bir takıntı var , en az 3-4 kez uyanıyor ve baska bir seyle sakinleşmiyor . hatalı evebeynlik yaptım sanırım biryerlerde ve toparlayamıyorum

    YanıtlaSil
  4. Cevdet beyin gece uyanmaları ilginçtir. Bazen 2 kere uyanır, birinde emer, diğerinde emmez. Bazen 5 kere uyanır ve hepsinde de emer, vermezsen deli gibi ağlar. Ben önce uyutmaya çalışıyorum, uyumazsa emziriyorum. Böyleyiz.

    YanıtlaSil
  5. A benim güzel kızım 'vermek almaktan'iyidir derler.A benim CAN ım anneciğim ben senin sütünü bidaha nerde bulucağım ver ver ver..

    YanıtlaSil
  6. Hey! NAR CİTY kızları Ben CAN geldim.DUYURURUM

    YanıtlaSil
  7. Kesinlikle emzirmelisiniz. Size şimdi mantıklı gelen emzirmemelisin ileride çocuğunuzun dünyasında büyük bi boşluk bırakabilir. Sevgi ve dostlukla.

    YanıtlaSil