20 Kasım 2009 Cuma

6. ay, katı gıdalar, Dallas Kapısındannn girdiiim içeeriii...

Böyle bir tekerleme vardı biz çocukken: "Dallaaass kapısııındaann girdiim içeeriiii". Ben şimdi bugünkü doktor kontrolümüzden sonra böyle hissediyorum. Nitekim geldiğimden beri yemek tarifleri bakıyorum, blog denizlerinde kayboluyorum. Dallas durumu da şundan ibaret: patates havuçla, elma armutla, aptamil meyveyle, yoğurt bisküvi ile? Kim kimle, ne neyle? Çok karıştım çook :(

Muhtemelen prensip bu ay için çok basit; alerji olmayacak meyve sebzelerden azar azar verip denemesini sağlayacağız. Maksat doyurmak değil..

Şimdi bir kaç sorum var kafamda. Sevgili Özgür Anne, Kiraz, Yeliz, Kitubi, K.i.s.d, Hülya ve Tuna, Seren olmak üzere, tüm anneleri kendimce özel olarak mimliyorum:)

1.Kavanoz mamaları ve Aptamil serisi hakkında düşünceleriniz neler?
2.Bu sebze çorbasının içeriğini ne zaman genişlettiniz? Yeşillkler ne zaman eklendi? Bizimki patates, havuç ve pirinçten ibaret..
3.Yoğurdu siz mi yaptınız, aldıysanız ne aldınız?
4.Gece tahıllı vereyim diyorum ama ya Can emmeyi terk ederse?
5.Ara öğün meyve dışında ne verebilirim? Kaşık mamalarından mesela?

Şimdilik bu kadar:)

Bu arada kilomuz ve boyumuz gayet iyi, 15 sn kadar desteksiz oturuyoruz. Karın üstü durumlar yine tercihimiz değil.. Aşımızı olduk, evet domuz gribi için aşı olabiliriz. Anne sütü esas besin olarak devam edecek.. Bu ara anneye düşkün olabilir, normal...

Çok büyüdük, yakında gelecek resimler :)

7 yorum:

  1. buradan yazayim hemen,
    1)Kavanoz mamalari acil durum cantasi bizim icin, bi terslik oldu, yemegi yandi, evde baska sebze yok, dısari cikmam gerekti vs vs gibi 'mecbur kaldikca' kavanoz veriyorum, haricinde evde kendim..
    2)1 ay kadar her gun havucun yanına bir sebze ekledik, yani bir gun havuc kabak, diger gun havus karnıbahar, sonra havuc kereviz gibi. bunu tatlari ayırd edebilmesi icin tavsiye etmisti dr. simdi tam karisik corba bizimki =)
    3)Dr babaymix in icerigi guzel demisti, Sutasta calisan gıda muh. kuzenden de onay alinca, babymix veriyorum valla ben, tutturamiyorum cunku.
    4)Ben gece tahilina basladigimda Doruk malesef artik anne sutu almiyordu, ama cok tok tutmasi cok avantajli gece uykusu icin, bence emmeyi birakmaz, ama dedigim gibi bence.
    5)Meyve suyu =) kasik mamalari bana cok karbo yuklu gibi geliyor, dorugun kilo alim hızı yuksek oldugundan ben hic bulasmadim, ama diger arkadaslar incelemistir muhakkak.
    Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. blogda mim yazman zor geldi buradan bildiklerimi aktarayım...
    *ben henüz kavanoz maması vermedim.ama dışarda uzun süre kalınacaksa olabilir.1-2 tane aldım.
    anne sütü yeterliyse aptamile ne hacet? bunu doktor belirler bence
    *ilk hafta havucun yanına her gün yeni birşey koyarak 2li sebze verdim.pirincide ekledim.(blogda liste var) ikinci hafta sebze sayısını arttırdık.ama en fazla 7 sebze olacak dedi doktor.şimdi alıştı artık karıştırıyorum
    *yoğurda haftaya başlayacak karar vermedim bende
    *gece tahılını doktora sor bence
    *beslenme programını doktor verdi bize sana gönderirim istersen

    YanıtlaSil
  3. a!benim güzel annem:Yapıver elcaızınla kendi kafana göre ezmeler,çorbalar vs,a da sebze,meyve suları ilaveli olsun bitsin.Maşallah iştahlı çocuk.Çoj vıdı vıdı yapma alın yolu birdir,annelik içgüdüsüyle ne düşünüyorsan onu ver hadi bakiiim,Bursa Pazarı yakın..(şarküteri)de olabilir....

    YanıtlaSil
  4. Kiraz, çok teşekkür ederiz, süpersin!!

    YanıtlaSil
  5. Sinem, blogda bulamadım listeyi :( Yollarsın belki sonra? :)

    YanıtlaSil
  6. Adsızcığımız! Di mi, herşeyi planlıyorum gene? :)

    YanıtlaSil
  7. Güzelcim,ben bu satırları yazarken sen zaten ufaktan doğru yolu bulmuşsun ama yine de şuracığa not düşelim

    1.Kavanoz mamaları ve Aptamil serisi hakkında düşünceleriniz neler?

    Olmazsa olmaz değiller bence,özellikle sokakta seyahatte çantaya atmak için bulundurulabilirler.Kavanozların meyve türevi olanları iyi ama çorbalar nanay,tatsız tuzsuz üstelik katı formda oldukları için ısıtmak sulandırmak gerek.Aptamil'in gece muhallebilerini kullanıyorum,hazırlaması kolay ve bizimki seviyor

    2.Bu sebze çorbasının içeriğini ne zaman genişlettiniz? Yeşillkler ne zaman eklendi? Bizimki patates, havuç ve pirinçten ibaret..

    Can'nın ağzının tadına göre genişletebilirsin seçenekleri,havuç ve patates her zaman oluyor,ben kereviz,taze fasulye,karnıbahar,brokoli de ufak ufak eklemiştim severek yedi.Mühim olan onun damak zevki.Bence bir de mevsim sebzesi olması gerek mutlaka.Mutlaka hepsini koymak zorunda değilsin,değişik kombinasyonlarla süprizler gününü şenlendirir:)

    3.Yoğurdu siz mi yaptınız, aldıysanız ne aldınız?

    İlk başlarda kendim yaptım,biraz büyüyünce babymix,hatta şimdi danino meyvelilere bayılıyor.Yoğurtların içine de meyve rendeleyebilirsin bek güzel oluyor.Ya da azıcık pekmez :)

    4.Gece tahıllı vereyim diyorum ama ya Can emmeyi terk ederse?

    Tahıl olayı yine Can'nın damak zevkine göre sahiden tok tutuyor,meyve veya muhallebi ile denenebilir.Bence bırakmaz memeyi ,baksan onda o göz var mı :)

    5.Ara öğün meyve dışında ne verebilirim? Kaşık mamalarından mesela?

    Ara öğünlerde yukarıda da dediğim gibi yoğurdu tatlandırarak,meyvala pekmezle vermiştim,şaptata şapta yedi vallaha tavsiye olunur.
    Bol şans cnm herşey güzel olacak

    YanıtlaSil