21 Ekim 2010 Perşembe

Tek öğlen uykulu günün ilk bölümü

Her kuzunun kendine göre olan stili tek uykuya geçme zamanında da aynı şekilde..
Can bu sabah 08:30'da uyanınca anne sabah uykusunun yalan olacağını anlar. Kahvaltı ederler, Can biberondan içer gibi bal yer/içer, sonra sıkılınca doğranmış kaşarları ortalığa fırlatır, anne toplar (09:30).

Kalkıp bakkala giderler, ekmek ve gazete alırlar.
Dönüşte parka uğrarlar.
Kaydıraktan tek başına tırmanıp kayabilen Can kuzusu bu sefer yampiri kaymaya karar verince park ahalisi panik olur, anneye cık cık der. Anneye göre hava bulutlu olsa da hoştur, niye panik yapılmaktadır, anlamamaktadır (10:30).

Park teyzeleri Can'ın yeni saç traşına bayılır. Ancak anne ve baba Amerikan donanma üyesine benzeyen bu traşa hala alışamamıştır.

Dönüşte Can kuzusu bir park teyzesinin cebinden fırlayan çıbık krakerleri görüp mama diye tutturur, anne sadece 1 taneye izin verir, ısrar edilmez eve gelinir (11:10).

Anne acaba uyur mu diye Can'ı yatağa koyar, ama zaten uyutmaya niyeti yoktur, kalkarlar (11:15).

Allah'tan dün anneannenin yolladığı çorba vardır, çorba yenir, yine her yer dağılır, anne toplar, Can kuzu eğlenir (12:15).

Can birden koşarak oturağa doğru gider, bezini ittirir, anne kaka yapılacak sanır, ama biraz oyalanıp da kaka gelmeyince, anne odaya bez almak için gittiğinde, halıda çizgi şeklinde bir ıslaklık fark eder :)) İkisi beraber alkış yaparlar, bez takılır kıyafet değişir (12:45).

Odaya geçilir, oyuncaklar toplanır, müzik açılır, emzik alınır, Can kendini yatağa adapte eder, gözler kapanırrrr, tek öğlen uykusu sefası başlar (13:15).

Hala uyumaktadır (14:40).

Bu tek öğlen uykusu iki uykudan daha mı iyi diye anne düşünmeye başlar, 2 saat sonra işe gidecektir..

1 yorum:

  1. bence tek uyku çok güzel. hele de 2 saat kadar uyuyunca:) bizim sıkıntı bazen öğle yemeğinden önce uyuyor, bu da sabah-öğle arası ara öğününden sonraya denk geliyor. ben öğleyemeğinden sonra uyumasını tercih ederim aslında. bu tek uyku olayını arca kendi belirledi, hala da kesin bir saati yok. bazen öğlen yemekten önce bazen sonra... çok nadir de olsa sabah kısa öğleden sonra kısa uykuları oluyor.

    YanıtlaSil